Pentru prima jumatate a acestui an, RBL estimeaza un profit brut de 4,5 milioane lei.

"Din 2010, conform planului nostru, vom avea profit in urmatorii cinci ani, insa la finalul acestui an vrem sa trecem de break-even, chiar daca vom cheltui cea mai mare parte a profitului pe fuziunea cu HVB BpL si pentru a acoperi pierderile din consolidarea rezultatelor. Cele mai mari costuri sunt cele cu integrarea sistemelor IT, dezvoltarea sistemelor de software, care se ridica la cateva milioane de lei, si procesul de migrare a clientilor", a spus Ciobanu, citat de NewsIn.

Anul trecut, HVB Banca pentru Locuinte a inregistrat o pierdere de 6 milioane lei, conform cifrelor furnizate de reprezentantii bancii. In acelasi timp, Raiffeisen Banca pentru Locuinte a incheiat 2008 cu o pierdere de 500.000 euro.

Pe de alta parte, RBL vrea ca, pana la jumatatea lui 2010, sa incheie procesul de fuziune cu HVB BpL, pentru care a primit aprobarea din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la finalul lunii martie.

"Am demarat fuziunea propriu-zisa in aprilie si ne propunem ca pana in octombrie sa finalizam partea legala a fuziunii, iar cea operationala sa se incheie pana la jumatatea anului viitor", a mentionat presedintele bancii.

HVB Banca pentru Locuinte a fost preluata in iulie 2008 de Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria, cei trei fiind actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, pe care au fondat-o in 2004.