"De la sfarsitul lui octombrie, veniturile la buget au inceput sa scada, iar din noiembrie am trecut pe varianta de avarie si am redus cat s-a putut cheltuielile bugetare, insa daca veniturile bugetare vor continua sa scada, deficitul s-ar putea duce undeva intre 3 si 4% din PIB", a mai spus Vosganian.

El se asteapta la un grad de realizare de 93 - 94% a veniturilor bugetare in 2008, comparativ cu nivelul estimat initial, in conditiile in care acestea au scazut "cu aproximativ cinci miliarde lei in octombrie si noiembrie".

Vosganian a adaugat ca, in decembrie, MEF a asigurat finantarea deficitul bugetar.

Ministrul economiei si finantelor a declarat, marti, ca, in ultimile trei luni, incasarile la bugetul de stat au fost mai mici cu aproape 2 miliarde euro fata de istoricul aceleiasi perioade din ultimii ani. el se asteapta ca, mergand pe aceasta tendinta, incasarile sa fie mai mici in 2009 cu circa 3 miliarde euro.

Vosganian mai estimeaza ca deficitul bugetar al Romaniei s-ar putea adanci la 3-4% din produsul intern brut (PIB) in 2008, in functie de veniturile la buget din noiembrie si decembrie, in conditiile in care Guvernul tintea initial un deficit de 2,3% din PIB.