"In luna mai 2012, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare au ramas relativ stabile, in timp ce preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,2%, respectiv 0,5%", se arata intr-un comunicat al INS.
In ceea ce priveste alimentele cele mai mari cresteri de pret au fost consemnate la cartofi, de 12,7%, si fructe proaspete - 4,93%, informeaza MEDIAFAX.
"Cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni (iunie 2011 - mai 2012) fata de precedentele 12 luni (iunie 2010 - mai 2011) determinata pe baza IPC cat si cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este de 3,5%", arata INS, intr-un comunicat.
In aprilie, rata anuala a inflatiei coborase de asemenea la un nou minim istoric, de 1,8%, ca urmare a ieftinirii alimentelor, cresterea preturilor de consum fata de martie fiind de doar 0,07%.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Inflatia ajunge la un nou minim istoric.