“Intr-o organizatie mica ai bastonul de maresal in geanta. Iar destinul unei organizatii mici este de a creste cat mai mult si cat mai repede. Este mai bine poate sa intrati intr-o organizatie mai mica si sa contribuiti la formarea unei culturi organizationale. Nu conteaza salariul de inceput, ci locul pe care vi-l alegeti. La noi, tot felul de bancute au cumparat diversi monstri locali pe care nu stiu cum sa-i restructureze. Intr-o astfel de organizatie nu veti fi niciodata fericiti si nu veti creste”, a declarat Dinu Patriciu, in cadrul unui eveniment organizat de Fundatia Dinu Patriciu, care acorda anual burse romanilor interesati sa studieze in strainatate.

El a adaugat ca atat tinerii romani care au studiat in strainatate, cat si cei care se pregatesc in tara, ar trebui sa se autoevalueze inainte de a alege viitorul angajatori.

“Incercati sa va autoevaluati. Sa stiti ce stiti si ceea ce nu stiti. Incercati sa faceti o evaluare corecta a locului in care urmeaza sa mergeti. Nu va luati dupa firma. De cele mai multe ori, un greenfield iti poate oferi mai multe oportunitati decat o companie foarte mare”, a precizat Dinu Patriciu.

Citeste integral sfaturile omului de afaceri pe wall-street.ro