Astfel, directorii firmelor din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -13%), potrivit anchetei de conjunctura publicate de INS.

Numarul de salariati ar putea scadea pe total industrie prelucratoare (sold conjunctural -22%), chiar mai accentuat in cazul firmelor cu cel putin 500 de salariati (sold conjunctural -30%). Cele mai afectate domenii ar putea fi metalurgia, alte activitati industriale, fabricarea de masini, utilaje si echipamente (solduri conjuncturale -63%, -44% si respectiv -43%), conform NewsIn.

Pentru preturile produselor industriale managerii prognozeaza, in continuare, o tendinta de stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%).

Activitatea din constructii, potrivit estimarilor din luna iulie, ar putea inregistra, in urmatoarele trei luni, o tendinta de scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -11%), coroborata cu o scadere usoara a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -15%).

Managerii din Romania se mai asteapta la reducerea numarului de salariati, atat pe total (sold conjunctural -20%), cat si pe grupe de marime a intreprinderilor, in timp ce preturile lucrarilor de constructii ar urma sa fie relativ stabile (sold conjunctural +2%).

Mai multe cititi aici.