"Pentru viitor, daca Romgaz este interesata, suntem bucurosi sa discutam despre un parteneriat, deoarece al doilea producator de gaze din Romania", a spus Birrell, citat de NewsIn. Acesta a calificat ca fiind false toate acuzatiile care li s-au adus din partea autoritatilor romane.

"Incepand din februarie 2009, in urma decizie Curtii Internationale de Justitie de la Haga, privind delimitarea frontierei maritime dintre Romania si Ucraina, ni s-au adus acuzatii false. Aceste acuzatii false aduse de oficialii romani ma afecteaza personal, dar si conducerea si actionarii companiei. Oficial, compania Sterling nu a fost instiintata de nicio incalcare a prevederilor legale", a mentionat oficialul Sterling.

In ceea ce priveste acuzatiile privind lipsa autorizatiilor necesare desfasurarii activitatii, Birrell a spus ca Sterling Resouces are toate autorizatiile si acordurile necesare solicitate de legislatia in vigoare care au fost aprobate de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM).

"Am mai fost acuzati ca, in baza actului aditional 11, am trecut de la drepturile de explorare la cele de exploatare. Si aceste acuzati sunt false. Noi am beneficiat inca din 1992 de acest drept de exploatare. Totodata, am mai fost acuzati ca statul roman a pierdut dreptul de a participa la impartirea productie. Dar nu compania Sterling este vinovata si nu este nici partea care a cauzat acest lucru, ci statul roman si-a pierdut singur acest drept prin prevederile din Legea petrolului numarul 134/1995", a adaugat vicepresedintele Sterling.

Referitor la acuzatiile privind faptul ca Sterling Resources nu a dovedit capacitatile tehnice si financiare necesare functionarii, Birrell a spus ca firma nu s-ar fi angajat la demararea operatiunilor petroliere daca nu ar fi detinut aceste capacitati, care au fost verificate de ANRM.