Ministrul Economiei a sustinut ca atagerea de investitii in domeniul energetic ar putea aduce beneficii economice importante, fara a spune precis cum Romania poate deveni un jucator pe piata energetica europeana.

"Daca Romania poate sa joace pe palierul unui domeniu de excelenta in interiorul UE acela e energia. Energia reprezinta o mare oportunitate pentru Romania si o mare vulnerabilitate si un mare risc. Daca nu investim, nu vom reusi sa valorificam acest potential. Romania este una dintre cele mai echilibrate tari din UE din punct de vedere a ceea ce inseamna productia de energie, pe termo, pe hidro, pe nuclear si de ce nu si pe gaz. Cred ca acesta e un domeniu care poate sa aduca investitii majore in acest an in Romania pentru a recupera pierderile de piete si totodata sa creeze premisele ca Romania sa joace un rol important in UE ca factor de stabilitate si de oportunitati in aceasta zona", a spus Videanu la dezbaterea "Agenda politica 2009 - Guvernare, alegeri si asteptari sociale", conform NewsIn.

Videanu a mai spus ca o dovada ca energia are un potential pentru relansarea economica in perioada de criza e faptul ca la nivelul ministerului pe care il conduce sunt foarte multe cereri de parteneriate publice-private in acest domeniu.