In cadrul celei de-a treia etape a acestui program initiat de Comisia Europeana (CE), companiile care produc sau dezvolta tehnici si tehnologii inovatoare in generarea, managementul si controlul energiei, eficienta energetica, tratamentul apelor uzate, poluarea aerului, managementul deseurilor, reciclare, tratamentul solului si poluarea fonica pot completa formularul pus la dispozitie de Deloitte Romania pe pagina sa de internet pentru stabilirea gradului de eligibilitate.

Daca vor fi alese, acestea vor completa formularul de aplicatie pentru a incepe afaceri pe pietele nipona si sud-coreeana, pe care este foarte greu de intrat. Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul www.eu-gateway.eu, a anuntat Deloitte.

Potrivit comunicatului, la etapele anterioare ale programului EU Gateway - constructii & tehnologii de constructii si design vestimentar - firmele autohtone au depus 13 aplicatii, respectiv 10 aplicatii, Romania fiind lider regional din punctul de vedere al numarului de aplicatii trimise.