"In contextul acestei crize, problema energetica devenit o problema critica. Multi considera Romania ca fiind protejata (de efectele crizei, n.r.) in sectorul energetic. Cu siguranta, Romania nu este imuna in fata crizei economice si cu atat mai putin sectorul energetic. [...] Cea mai mare provocare in sectorul energetic este nevoia de investitii masive. [...] Este un moment deosebit de puternic, de serios, pe care probabil nu-l intelegem in intreaga sa complexitate. Noi incercam sa gasim solutii pentru a trece de criza", a precizat Mariana Gheorghe, potrivit NewsIn.

Directorul general executiv al Petrom a mai spus ca, daca in prezent dependenta Romaniei fata de importul de gaze este de 30%, (fata de media europeana care este de 60%), aceasta dependenta va creste pana in 2020 la 50%.

"Romania are potential pe resurse regenerabile si un mediu de piata competitiv. In sud estul Europei, suntem singura tara producatoare de titei. Am oprit declinul productiei de titei si ne propunem sa-l mentinem sau chiar sa-l crestem", a explicat oficialul companiei petroliere Petrom.