"Afirmam in fata Curtii, in numele locuitorilor comitatului Orange, ca Toyota a vandut cu buna stiinta autovehicule si camioane cu defectiuni care stau la originea accelerarii bruste si incontrolabile de la anumite masini", a afirmat Tony Rackauckas, procuror al comitatului Orange, situat la sud de Los Angeles, informeaza NewsIn, conform Wall-Street.

"Aceste defectiuni sunt prezente pe sute de mii de vehicule vandute californienilor in ultimii ani. Toyota cunostea aceste deficiente, dar le-a ascuns in mod intentionat consumatorilor din California", a completat el, potrivit AFP.

"In loc sa le retraga din vanzare pana ce problema este rezolvata, au luat decizia comerciala de a continua sa vanda si sa inchirieze autovehiculele lor defecte californienilor", a mai spus procurorul.

Potrivit lui Rackauckas, plangerea sa este prima intentata constructorului auto japonez in numele protectiei consumatorilor. Procurorul solicita o amenda de 2.500 de dolari pentru fiecare incalcare a legii asupra practicilor comerciale ilicite.

Mai multe informatii gasiti in Wall-Street.