In Germania, principalii beneficiari ai cresterii sunt constructorii straini, precum Renault/Dacia (crestere de 117% fata de anul precedent), Fiat (102%) si Hyundai (146%), informeaza KBA.

Inmatricularile noi s-au ridicat la circa 385.000 unitati, conform unui comunicat emis de federatia automobilistica VDA si Biroul federal de transporturi KBA. Luna mai a reprezentat a patra luna consecutiva de crestere pentru principala piata auto europeana. Din luna ianuarie, vanzarile de automobile au crescut cu 23% comparativ cu perioada similara din 2009, anunta NewsIn.

Piata auto germana si-a revenit de la instituirea primei de casare de 2.500 euro oferita odata cu achizitionarea unui automobil nou si renuntarea la un model vechi. Aceasta masura, continuta intr-un vast plan de relansare a economiei, putand duce la majorarea vanzarilor de automobile la un nivel peste cel de trei milioane de vehicule atins in 2008.

In Franta, piata a cunoscut de asemenea o crestere in luna mai, de circa 12%, insa in Europa de sud situatia este diferita, Italia fiind afectata de o scadere de 8,6% in timp ce sectorul auto din Spania a suferit o scadere de 38,7%.