In total, 5.223.812 de unitati au fost produse in intreaga Europa. Toate categoriile de vehicule au contribuit pozitiv.

Productia de autoturisme a crescut cu 0,5% si a detinut 86% din intreaga productie de automobile.

O crestere solida a fost inregistrata pe sectorul camioanelor cu 12%, datorita unei cereri mari pe pietele europene. Productia de camioane usoare si autobuze a avansat cu 4%, respectiv 2%.

Inmatricularile de masini noi in Europa au scazut cu 2% in primele sase luni, la 8,34 milioane de unitati, datorita cresterii inflatiei si pretului carburantului.

Europa de Vest detine 93% din masinile noi inmatriculate in primul semestru cu 7,7 milioane unitati, cea mai mare pondere fiind detinuta de masinile cu motoare diesel cu 53,1%, in crestere de la 52,1% in primele sase luni din 2007.

Europa este cel mai mare producator de vehicule, din cele 53 de milioane de automobile produse la nivel global, o treime sunt fabricate in UE.

Toate statele noi din Uniunea Europeana au inregistrat cresteri in primul semestru, rezultand un avans de 6,9% in regiune.

In primele cinci luni ale anului, vehiculele comerciale noi au inregistrat un avans de 1,3%. Cererea a crescut pentru camioane cu 8,7%, pentru autobuze cu 22,4%, insa vehiculele comerciale usoare au raportat o scadere de 0,4%.

De asemenea, cererea pentru masinile mici si medii a inregistrat un avans in primul semestru al anului. Masinile de clasa mica reprezinta 38,4% din inmatriculari, iar cele de clasa medie 32,3%, comparativ cu primele sase luni din 2007 cand au fost inregistrate 37,7% masini de clasa mica si 32,1% masini de clasa medie.