Andrei Ciubotaru, Vanguard: Este un moment prielnic pentru investitori sa reintre puternic in piata “Cresterile din ultimele zile ar fi un motiv ca investitorii sa reintre in piata. Panica de saptamana trecuta s-a mai diminuat, preturile sunt la minimele ultimilor trei ani, iar stirile care din vin de pe bursele internationale sunt bune. Astfel conjuctura interna cat si externa este una prielnica”, a declarat, pentru Wall Street, Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard.

Piata reglementata a BVB a urcat cu aproape 1% pe o lichiditate in scadere fata de sedinta precedenta, de 19,4 milioane de lei (5,4 milioane euro). Indicele BET-FI, care urmareste evolutia celor cinci societati de investitii financiare (SIF) a fost singurul care s-a depreciat usor cu 0,35%.

SIF Oltenia (SIF5) a inregistrat cea mai mare scadere dintre SIF, de 1,44%, atragand si cea mai mare valoare din piata – 3,2 milioane lei, in schimb SIF Banat Crisana (SIF1) a crescut cu 0,63. Indicii celor mai lichide companii listate, BET si BET-XT, au crescut cu 1,1%, respectiv 0,6%. Indicele BET-NG, al celor 10 companii din sectorul energetic, a avut cea mai mare crestere dintre indicii, de 1,5%.