Carol Parc Hotel a fost inclus in lista celor mai bune hoteluri in 2008 de catre prestigioasa revista americana Condé Nast Traveler.

Proiectul de suflet al Sylviei si al lui Adrian Petre, hotelul de lux Carol Parc Hotel a necesitat trei ani de renovari si o investitie de peste sase milioane de euro. „Dupa ce m-am luptat cu firmele de contructii si birocratia si mi-am dedicat tot timpul acestui proiect, credeti ca as scoate-o la vanzare acum?", se intreaba retoric Adrian Petre.

Initial, cladirea construita de arhitectul Suter a fost cumparata de familia Petre ca o simpla proprietate. Intre timp, intuind valoarea imobilului, achizitionat la pretul de 350.000 de euro, sotii Petre au decis sa-l transforme intr-un hotel unicat, prin amenajare, dar si prin calitatea serviciilor.

„Probabil ca toti tinerii care lucreaza la un moment dat in turism au ca ambitii sa devina manageri sau proprietari de hotel", spune Adrian Petre amintindu-si de faptul ca a lucrat in domeniul hotelier si in Elvetia, dar mai ales in News York, in perioada dinainte de revolutie. „Am incercat sa fac ceva pe stilul hotelului american unde am lucrat, pentru ca si acela era relativ mic ca numar de camere, dar avea servicii personalizate pentru clientii sai de top", mai povesteste Petre.

„Cand am cumparat aceasta casa, toata frumusetea ei initiala fusese acoperita de lucrarile ulterioare. Pe masura ce mai dadeam jos un rand de tencuiala, descopeream detalii de arhitectura sau bucati de tapet seducatoare. Totul ne-a inspirat pentru reconstituirea casei in stilul in care a ridicat-o arhitectul Suter la 1877", spune si Sylvia Petre.

Omul de afaceri bucurestean, plecat din Romania in 1978 si intors in 1990, a investit in acest hotel peste sase milioane de euro.