Euro s-a depreciat pana la nivelul minim din ultimele doua saptamani Vanzarile cu amanuntul din Germania au scazut neasteptat in aprilie, pentru a doua luna consecutiv, sugerand unele slabiciuni ale economiei regiunii, rezistenta pana acum la tendinta mondiala de incetinire,in ciuda accentuarii presiunilor inflationiste.

Dolarul a fost sustinut de o crestere a randamentelor la obligatiuni in Statele Unite si de ieftinirea petrolului, moneda apreciindu-se puternic in aceasta saptamana, dupa ce statisticile americane au diminuat ingrijorarile legate de evolutia economiei.

"Euro s-a depreciat pe fondul scaderii vanzarilor cu amanuntul din Germania, si scaderea pretului petrolului are de asemenea un impact asupra raportului euro/dolar", a declarat Kenneth Broux, economist al pietei din cadrul Lloyds TSB Financial Markets.

Acesta a adaugat ca statisticile privitoare la inflatia din zona euro, care urmeaza sa fie publicate vineri, vor indica probabil o intensificare a presiunilor inflationiste, ceea ce ar putea sustine ideea ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu va majora dobanda de politica monetara de la nivelul actual de 4%, in ciuda unei incetiniri a cresterii economice.