„Ca si anul trecut, destinatiile mediteraneene ortodoxe au prins foarte bine de Paste. Romanii se duc in Creta, Rodos, Cipru sau in partea continentala a Greciei, dorind sa petreaca o vacanta de cateva zile fara sa se indeparteze prea mult de spiritul Sarbatorilor Pascale“, a declarat pentru Gardianul, Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.

Potrivit Lazy, destinatia preferata de romani pentru Vacanta de Primavara ramane Grecia dar preturile mici si distanta redusa aduc Bulgaria pe un loc fruntas. Exista pe piata si oferte atipice adresate mai ales clientilor cu posibilitati materiale mai mai mari. Astfel Cuba, Thailanda sau Iordania fac obiectul unor pachete turistice peste medie dar cu specific deosebit. Iata mai jos 20 dintre cele mai promovate si vandute destinatii ale primaverii.

Romanii prefera sa petreaca sarbatorile departe de casa pentru ca, in primul rand, preturile pot fi mai mici, comparativ cu ofertele similare la hotelurile si pensiunile romanesti, iar confortul este incomparabil. In plus, vremea este mult mai calda decat la noi si se poate face plaja la malul marii. Nici masa de Paste nu mai este un impediment, majoritatea hotelurilor avand inclusa in oferta o masa traditionala, cu miel si oua rosii. Asa arata pachetele turistice pentru Bulgaria si Grecia, care sunt cele cele mai solicitate, dar si pentru alte tari. „Insa Bulgaria este de departe «vedeta» sejururilor de Paste, datorita pachetelor all-inclusive si a flexibilitatii datelor de intrare in hoteluri“, spune Camelia Voidahazan, directorul agentiei Premier Tour. De exemplu, trei nopti cu pensiune completa la un hotel de trei stele din statiunea Nisipurile de Aur costa 87 euro/persoana, fara a include si transportul. Pachetul de trei nopti la patru stele in regim all-inclusive in aceeasi statiune este taxat cu 149 de euro/persoana, tot fara transport.

Cu toate acestea, Jurnalul National anunta ca Romania a reprezentat un punct de atractie pentru turistii proveniti din Polonia. Numarul turistilor polonezi a crescut anul trecut cu peste 160%, ajungand la circa 200.000, fata de 74.500 inregistrati in 2006. "Cele mai vizitate si cerute zone din Romania de catre turistii proveniti din Polonia au fost capitala, Moldova si Transilvania‘‘, a declarat Ioana Nan, directorul biroului de turism din Polonia.