Principalii indici bursieri din intreaga lume au inregistrat pierderi serioase odata cu reaparitia ingrijorarilor legate de starea economiei americane, dar si de deprecierea continua a dolarului fata de yen si euro.
Moneda americana a atins, ieri, cel mai scazut nivel din ultimii trei ani fata de yen si o noua cotatie-record fata de euro in contextul speculatiilor legate de o prabusire a economiei SUA care ar putea cauza si mai multe pierderi grupurilor bancare. Dolarul american s-a depreciat pentru a cincea zi consecutiv si a ajuns la cotatia de sub 103 yeni pentru prima data din luna ianuarie 2005.

In acelasi timp, a ajuns la cel mai scazut nivel fata de moneda comunitara din anul 1999, momentul lansarii euro. Un euro a fost, ieri tranzactionat, la cotatia de 1,5275 dolari. Pietele de capital asiatice au inregistrat pierderi serioase odata cu deprecierea dolarului fata de yen. Indicele Nikkei al Bursei japoneze, a doua piata financiara a lumii, a pierdut 4,5 procente, pana la nivelul de 12.992,18 puncte.
Este pentru prima data de pe data de 23 ianuarie cand indicele Nikkei incheie sedinta bursiera sub 13.000 de puncte.