Wall-Street declara ca salariul mediu net a crescut la 1.121 lei Institutul National de Statistica (INS) a informat, vineri, ca salariul mediu brut a fost de 1.522 lei in luna noiembrie 2007, cu 3,5% mai mare decat in luna precedenta, in timp ce castigul salarial mediu net s-a majorat cu 3,4% fata de octombrie si a ajuns la 1.121 lei. Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, castigul salarial mediu net a crescut cu 23,5%.

Potrivit Cotidianul, valorile cele mai mari ale cistigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de transporturi aeriene (2.768 de lei), iar cele mai mici, in industria de prelucrare a lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (645 de lei). Pe locul 2 in topul celor mai ridicate salarii s-au situat activitatile de intermediere financiara, valoarea medie a cistigului net fiind de 2.765 de lei.

Cele mai mari cresteri au fost de peste 12% in activitatile de asigurari si ale caselor de pensii si intre 5 si 11% in sanatate si asistenta sociala, administratie publica, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou si in intermedieri financiare.

Astfel, salariul mediu net a crescut, in noiembrie, cu peste 12% in activitatile de asigurari si ale caselor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), intre 5% si 11% in sanatate si asistenta sociala, in administratie publica, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou sau intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale caselor de pensii).