Persoanele fizice nu mai platesc impozit pe venit pentru suma primita in urma exproprierilor. Sumele primite in urma exproprierii pentru cauze de utilitate publica intra la categoria veniturilor neimpozabile.

> Pensionarii cu pensii de pana la 1.000 de lei nu platesc impozit pe venit.

> Nu se mai impoziteaza veniturile repartizate membrilor caselor de ajutor reciproc in functie de fondul social detinut.

> O veste proasta pentru cei care trimit ambalaje si taloane ca sa castige premiile puse la bataie de firme. Cei care vor castiga o masina sau o vacanta vor plati impozit pe ele. Aceasta pentru ca sunt considerate venituri din premii, deci impozabile, veniturile rezultate din promovarea produselor si serviciilor ca urmare a practicilor comerciale.

> Incepand cu anul acesta, jucatorii platesc impozit pe castigul obtinut din jocurile de noroc de tip cazino si masini electronice. Venitul net, adica suma care va fi impozitata, reprezinta castigurile realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor.

> Strainii care, incepand cu 2004, au stat in Romania mai mult de 183 de zile pe an sunt obligati sa-si declare la Fiscul romanesc veniturile globale realizate in Romania si in strainatate in anul 2007.