Valoarea tranzactiilor incheiate marti la BVB a fost cu 33,7% mai mica decat cea din sedinta precedenta, de 40,63 milioane lei (11,6 milioane euro). Media consemnata a lichiditatilor zilnice de la inceputul anului este de 54,033 milioane lei.

"In sedinta de marti, lichiditatea a fost extrem de redusa, dovedind slabul interes al investitorilor pentru preturile afisate, la care poate nu ar fi visat in urma cu cateva luni", a declarat, potrivit NewsIn, Mihai Frunza, analist la Vanguard Bucuresti.

Indicele compozit al bursei, BET-C, aproape ca a stagnat marti, urcand doar cu 0,02%, la 6.322,51 puncte. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a castigat 0,48%, la 8.965,22 puncte. Indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, s-a apreciat cu 0,31%, pana la 19.865,92 puncte.

"Sedinta bursiera a inceput cu o apreciere consistenta a principalelor titluri lichide (blue-chips), insa pe final, prinicipalii indici au inchis sedinta de tranzactioanare cu valori situate cu putin deasupra celor de ieri. In topul lichiditatii s-au situat Societatile de Investitii Financiare (SIF), care insa au avut o evolutie mixta si nehotarata, asemenea celorlalte companii lichide", a adaugat analistul Vanguard.

Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a inchis la nivelul de 72.125,09 puncte, in crestere cu 0,30%. Valoarea tranzactiilor cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-a cifrat la aproape 16,12 milioane lei, cu circa 9 milioane lei mai mica decat luni, si a reprezentat 60% din rulajul total al pietei.