Va veni Erste la bursa din Bucuresti? Erste Bank va face toate eforturile pentru a lista banca austriaca la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pana la finalul acestui an, pentru a da posibilitatea actionarilor BCR care au optat pentru titluri Erste sa le tranzactioneze, a declarat pentru NewsIn Ionut Stanimir, oficial al Erste.

"Vom face toate eforturile sa listam Erste Bank pe bursa din Bucuresti pana la sfarsitul acestui an, pentru a respecta o promisiune data angajatilor Bancii Comerciale Romane (BCR) care au preferat sa-si schimbe actiunile la BCR cu titluri Erste Bank", a spus Stanimir.

"Cand am facut oferta angajatilor, le-am spus sa ia in considerare faptul ca vom lista la Bucuresti Erste Bank pentru a fi tranzactionata mai usor", a adaugat Stanimir. Va fi o listarea secundara, dupa modelul deja aplicat in Cehia, unde Erste Bank este listata la Bursa din Praga, a mai precizat Stanimir, care a mentionat ca deocamdata nu s-a stabilit cuantumul pachetului de actiuni care va intra pe piata romaneasca. Erste Bank nu intentioneaza sa faca o majorare de capital cu ocazia listarii la Bucuresti, a mai precizat Stanimir.

Analistii chestionati de Wall-Street apreciaza ca finele lui 2007 reprezinta un orizont de timp foarte realist pentru intrarea grupului austriac pe piata de capital romaneasca. "Procedura nu este atat de complexa ca in cazul unui IPO deci cateva luni sunt suficiente pentru a o finaliza", a declarat pentru Wall-Street Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest.