Practic, caderea ING Bank de pe locul 4 pe 7 a fost cea mai zgomotoasa din topul bancilor dupa valoarea activelor la finele lui 2006.

"Ne-am concentrat pe dezvoltarea retelei de sucursale bancare pentru companii dar, mai ales, pe dezvoltarea retelei de retail banking si a ofertei de produse pentru populatie, asumandu-ne o scadere a profiturilor pe termen scurt", a spus directorul general al ING Bank Romania. "Bilantul bancii din 2006 reflecta volatilitatea pietei bancare din Romania", a adaugat Negritoiu.

Potrivit lui Negritoiu, nu este exclusa o reducere a profitului si pentru acest an luand in considerare dezvoltarea bancii programata pentru acest an si costurile generate de aceasta. In ceea ce priveste cota de piata, seful ING anticipeaza ca se va mentine in urmatorii ani intre 4% si 5 %.

ING Bank Romania este cea mai mare banca custode de pe piata romaneasca, detinand peste 70% din activele plasate in custodie de investitorii straini in Romania, a mentionat directorul general al institutiei. In plus, ING Bank este prima banca din Romania care ofera o gama completa de servicii bancare electronice (electronic banking).

Portofoliul de credite al ING a crescut anul trecut cu 38%, in timp ce depozitele au inregistrat o reducere de 24%. In 2006, aproximativ 14% din veniturile de 305 milioane lei ale sucursalei din Romania a grupului olandez ING au provenit din segmentul de retail, fata de mai putin de 10% in anul anterior.