Potrivit anuntului publicat in Monitorul Oficial, Ion Alexandru Tiriac a renuntat la mandatul de administrator al Bancii HVB Tiriac.

Actionarii principali ai bancii HVB Tiriac sunt Bank Austria Creditanstalt AG, cu 49,94% din capitalul social si Redrum International Investments B.V. - firma controlata de omul de afaceri Ion Tiriac, cu aproape 22,5%, potrivit datelor publicate de banca, anunta NewsIn.

HVB Tiriac Bank a devenit operationala pe 1 septembrie, ca urmare a fuziunii prin absorbtie a bancilor Tiriac si HVB. Aceasta fuziune a creat a patra mare banca in Romania, cu active de 9,457 miliarde lei (2,68 miliarde euro) in momentul fuziunii (31 august) si o cota de piata de aproximativ 6,5%.

Bancile HVB si Tiriac au raportat profituri cumulate nete de 141,9 milioane lei (40,2 milioane euro) la sfarsitutul lunii august, acestea fiind si ultimele rapoarte separate ale bancilor.

Tiriac a renuntat de curand la pachetul majoritar AutoRom

Omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat la pachetul majoritar in cadrul companiei care importa in Romania marcile Daimler-Chrysler.

Gigantul DaimlerChrysler, al cincilea producator auto mondial dupa vanzari, a preluat controlul in cadrul AutoRom, importatorul marcilor Daimler-Chrysler, in urma negocierilor cu grupul Tiriac Auto care controla activitatea importatorului.

Grupul auto germano-american va gestiona incepand cu 1 ianuarie 2007 comercializarea propriilor marci in Romania, prin DaimlerChrysler-Automotive Romania, o companie joint-venture cu grupul Tiriac Auto. Conform intelegerii, DaimlerChrysler AG va detine 51% din compania mixta.

In urma acordului incheiat intre cele doua grupui DaimlerChrysler AG va prelua activitatile de import, marketing si vanzari pentru marcile Mercedes-Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Fuso, cei 130 de angajati ai AutoRom urmand sa primeasca oferte de preluare din partea companiei nou-formata.