Autoritatile au gestionat stangaci implementarea unor noi principii de exploatare a plajelor, iar in plin sezon s-a vazut ca situatia a fost similara cu cea de anul trecut, insa acum au aparut si firme intermediare intre stat si firmele care presteaza servicii sau fac comert pe plaja. Cei mai putin afectati au fost turistii, care, in ciuda scandalurilor, s-au grabit sa fuga spre mare pentru a se racori. Se poate spune ca sezonul de vara a fost salvat de canicula, fapt care i-a tinut ocupati pana si pe hotelierii care s-au razboit cu ministrul Mediului, Sulfina Barbu, informeaza NewsIn.

Principala problema a turismului de pe litoral a fost, dupa 1990, lipsa unor decizii ferme si clare, precum si a unei viziuni de dezvoltare. Fiecare detinator de active s-a descurcat cum a putut. Unii au muncit din greu pentru a-si ridica unitatile de cazare sau alimentatie publica, altii au beneficiat de "partie" pentru a achizitiona unitati construite pe vremea comunistilor. Unele cazuri interesante sunt cele in care diversi indivizi au construit chiar si pe nisipul plajei, in perioade de vid legislativ, sub privirile obladuitoare ale unor primari.

Dincolo de modul in care fiecare si-a incropit afacerea, spre sfarsitul anilor '90 a devenit clar pentru multi ca nu mai este o afacere sa exploatezi unitatea turistica. Prea multa munca, iar profitul este nemultumitor pentru efortul depus. Astfel ca multi proprietari de active au inceput sa inchirieze amatorilor, in special in zona comertului si a alimentatiei publice.