Ieri s-a incheiat cu mare succes perioada de subscriere a actiunilor oferite de Transelectrica. Potrivit rezultatelor preliminare, investitorii au cerut de peste sase ori mai multe actiuni decat au fost puse in vanzare.Compania va fi cotata la Bursa.

Cererea de peste 36,6 milioane de actiuni Transelectrica a fost de circa sase ori mai mare decat de 7,33 milioane de actiuni puse in vanzare in prima oferta publica a unei companii de stat, potrivit directorului de specialitate al companiei, Razvan Purdila.

Oferta a avut ca scop majorarea capitalului social al companiei cu 123,14 milioane de lei noi. Investitorii au mobilizat peste 763 de milioane de lei noi (211 milioane de euro la cursul de ieri). Pretul unei actiuni este de 16,8 lei.

Transelectrica detine, conform legii, "monopolul natural" al transportului de energie electrica si are in componenta Dispeceratul Electroenergetic National (DEN). Este garantul sigurantei si stabilitatii sistemului, inclusiv fata de tarile europene cu care este conectata Romania.

Actiunile vor fi cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in prima decada a lunii august.