Noile telefoane, compatibile cu tehnologia 3G, vor fi disponibile pentru inceput in 21 de tari, incepand din luna septembrie a acestui an, potrivit BBCNews.

Oficialii celor doua companii nu au dorit sa ofere detalii privind valoarea tranzactiei incheiate, directorul de marketing al Vodafone multumindu-se sa remarce ca aceasta intelegere va permite operatorului britanic sa isi largeasca oferta de telefoane, aceasta devenind in acelasi timp si mai competitiva din punct de vedere al preturilor.

Operatorul britanic a mai dezvaluit ca detine 96,8 % din pachetul de actiuni al fondului de investitii sud-african VenFin, pachet pentru care a platit doua miliarde de euro. Astfel, Vodafone va detine si pachetul de actiuni al VenFi in cadrul actionariatului operatorului Vodacom.

Segmentul 3G al Vodafone a inregistrat cresteri spectaculoase, in perioada Sarbatorilor de Craciun fiind vandute 3,1 milioane de telefoane compatibile cu tehnologia 3G. De asemenea, operatorul britanic a anuntat o crestere de 30 % a numarului de utilizatori in anul 2005 comparativ cu 2004.