"Britanicii curiosi sau tentati de Romania au acum si un loc primitor unde sa fie gazduiti: canapelele romanilor. Ofertele pot fi gasite pe site-ul de couch-surfing dedicat britanicilor care vor sa vina in Romania. Si pentru ca noi am lansat invitatia vom fi si primii care oferim gazduire britanicilor. (...) Va invitam pe toti sa faceti acelasi lucru daca doriti. De data asta vrem ca romanii sa le prezinte britanicilor Romania", scrie Gandul.

Fenomenul de couch-surfing este popular in Marea Britanie, ca de altfel in intreaga lume. "Turismul de canapea" implica o retea de voluntari la nivel mondial, care isi pune la dispozitie canapelele, pentru scurte perioade de timp, fãrã a percepe taxe sau chirii.

Romanii care vor sa isi inscrie canapeaua in reteaua destinata britanicilor au de facut cativa pasi simpli. Mai intai, trebuie sa marcheze locatia canapelei, adaugand un marker pe harta Google la adresa cat mai exacta, obtinuta cu zoom pana la nivelul strazilor. Apoi, trebuie sa isi treaca in formularul de pe site numele, adresa de e-mail si o poza cu canapeaua pe care o pun la bataie.

Adresa de e-mail nu este vizibila pe site, iar britanicii care vor sa contacteze viitoarele gazde o pot face doar prin intermediul site-ului Gandul, nu direct. Pe site nu sunt necesare alte date personale.

Britanicii care intra pe site si acceseaza sectiunea de canapele isi pot alege o gazda, in functie de orasul, locatia si poza care ii atrag.

Gandul a lansat campania "Why don't you come over?", prin care ofera britanicilor motive sa vina in Romania, in replica la campania britanica "Nu veniti in Anglia", menita sa descurajeze romanii care vor sa locuiasca si sa munceasca in Marea Britanie.