"Este adevarat ca daca nu ne indeplinim conditionalitatile prevazute in acordul cu FMI si CE avem o problema cu primirea celor doua transe. «Planul B» ar fi sa ne imprumutam de pe piete, in alte conditii, ceea ce pentru Romania nu este un lucru bun", a afirmat Ialomitianu, ministrul de FInante, scrie MEDIAFAX.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, conform Wall-Street, ca Guvernul dispune de un "plan B" in cazul Legii salarizarii, in conditiile in care iesirea din calendarul prevazut pentru adoptarea legii, urmare a suspendarii sedintei Parlamentului destinata citirii motiunii de cenzura, poate amana transa FMI si afecta implicit deficitul.

El a declarat, la Parlament, ca iesirea din calendar poate afecta primirea urmatoarei transe din imprumutul contractat de la Fondul Monetar International (FMI), cu efecte negative asupra finantarii deficitului bugetar si implicit a salariilor si pensiilor.

Sedinta Parlamentului in care era programata citirea motiunii de cenzura pe Legea-cadru a salarizarii a fost suspendata de catre presedintele Senatului, Mircea Geoana, care a anuntat ca, in urma apelului nominal, sunt prezenti doar 225 de parlamentari, nefiind intrunit cvorumul.