BAT va avea o suprafata de 11.500 de metri patrati si va fi construit pe un teren cu o suprafata de 2.500 de metri patrati, in zona principalei intrari in Bucuresti, pe Drumul National 1. Imobilul va avea parter si sase etaje, iar inaltimea maxima va fi de 22 de metri, pentru a nu obtura culoarul de zbor al Aeroportului Baneasa. Cladirea este proiectata sa reziste la un cutremur de noua grade pe scara Richter.

Beneficiarul imobilului este compania germana ValueRoi Grup, care va finaliza, in toamna acestui an, constructia unui bloc cu 41 de apartamente in Bucuresti, un alt proiect vizand realizarea a 12 case de vacanta in Sinaia, a precizat Kurt Neushitzer, avocatul companiei.

Dezvoltatorii doresc sa inchirieze spatiile la un pret de circa 18 euro pe luna, iar o eventuala vanzare a imobilului va avea loc la un pret de circa 2.000 de euro pe metru patrat, suma la care se adauga TVA.

Cezar Lazarescu a subliniat ca Romania duce o mare lipsa de astfel de imobile de birouri.

In Capitala sunt construiti doar 150.000 de metri patrati de birouri clasa A, spre deosebire de Budapesta, unde s-au construit 1,3 milioane de metri patrati, Praga, cu 800.000 de metri patrati si Varsovia, cu 2 milioane de metri patrati.

In Bucuresti mai sunt urmatoarele cladiri de birouri de clasa A: Opera Center, Europe House, America House, Charles de Gaulle Plaza, Bucharest Business Park si 239 Dorobanti.

"Din pacate, in Romania se construieste mult si prost.

Marea majoritate a firmelor functioneaza in spatii improprii, in apartamente de bloc. Capitala va fi foarte interesanta, in urmatorii cinci ani, pentru investitorii straini care doresc sa construiasca cladiri de birouri", a declarat arhitectul Vlad Cavarnali de la Alpha Studio, proiectantul BAT.