Informatiile vor fi trimise Forumului pentru Stabilitate Financiara (FSF), ce se afla acum in centrul eforturilor mondiale de a imbunatati gradul de transparenta al pietelor financiare si de a aplica lucrurile invatate in urma unei crize a creditelor ce a dezvaluit carente si erori de reglementare.

"Vom oferi FSF date empirice cu privire la centrele necooperante", a declarat ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, intr-o conferinta de presa.

"Se vorbeste mult despre centrele necooperante, insa cand vine vorba de motivele pentru care nu coopereaza, ne lipsesc adesea datele", a mai spus Lagarde.

Multe state ale Uniunii Europene vor sa faca mai dificil pentru cetatenii lor sa depoziteze bani in paradisuri fiscale din afara UE, iar Germania a transmis, in acest an, ca Elvetia ar trebui sa fie pusa pe lista neagra a paradisurilor fiscale, ce include Monaco, Andorra si Liechtenstein.

"Necooperarea se refera in principal la taxe", a declarat comisarul european pentru piata interna, Charlie McCreevy, pentru Reuters.

"Atentia este indreptata in primul rand asupra Europei, insa exista paradisuri fiscale peste tot in lume. Exista, de asemenea, o lipsa a cooperarii in ceea ce priveste reglementarea", a adaugat el.
McCreevy a refuzat sa dea exemple de tari ce nu coopereaza cu autoritatile de reglementare din UE.