Principala noutate consta in adaugarea de functii atat consolei Wii cat si portabilului DS. Wii-ul va stii sa foloseaca mai bine slotul SD cu care este dotat, permitand downloadarea de jocuri direct pe suportul portabil. Tot pentru Wii niponii au anuntat noua colectie de jocuri care include mult-asteptatele Punch-Out, Another Code, Dinasty Wariors si partea a doua a succesului Sin&Punishment.

Consola DS, pe de alta parte, va avea parte de un adevarat upgrade, dar si de jocuri noi. Noua versiune, intitulata DSi, va avea ambele ecrane sensibile la atingeri, va renunta la imensul slot GBA, capatand astfel un profil mai subtire, va avea o camera foto de 3 megapixeli, un ecran cu 17% mai mare si software-ul preinstalat va permite ascultarea de mp3-uri, inclusiv de pe noul slot SD cu care este dotata. O alta noutate este deschiderea magazinului DSi shop, de unde fanii Nintendo isi vor putea downloada, gratuit sau contra diverse sute de puncte, jocuri si aplicatii.

Se pare ca cei de la Nintendo pregatesc, incet-incet dar sustinut, terenul pentru momentul in care vor deveni de nedepasit: 2011, cand se va lansa WiiHD.