“Planurile initiale au prevazut ca disponibilitatea noastra de a investi poate sa ajunga pana la 100 de mil. de dolari, in conditiile in care acest efort va fi si suplimentat de un ajutor din partea statului roman- in acest mod putem atinge obiectivul de investitie mult mai rapid”, spune Ramona Brad, sugerand totodata ca valoarea investitiei initiale ar putea fi mult mai mica daca dialogul cu autoritatile romane nu va da “roadele preconizate”.

Aceasta a mai explicat ca decizia P&G de a deschide primul greenfield al din Romania a luat in considerare atat de potentialul de dezvoltare al zonei, cat si asteptarile companiei ca statul roman sa o sprijine in dezvoltarea investitiei si a zonei respective.

“P&G a decis sa investeasca in Romania intr-un moment in care multe alte companii fie isi retrag productia de aici, fie decid sa o reduca substantial-forta de munca sau productie. De aceea, este nevoie ca riscul «asumat» de noi sa fie compensat de un efort si din partea statului roman”.

Totodata, P&G considera ca autoritatile romane, printre care si Minsterul Economiei si Finantelor sau Agentia Romana de Investitii Straine, beneficiaza de un numar important de “instrumente” care pot fi utilizate in vederea maximizarii unei astfel de investitii.

Mai multe detalii despre schemele de investitii luate in calcul de gigantul P&G, cititi in Wall-Street.