"Autoritatile chineze vor sa investeaca peste un miliard euro in realizarea unui parc industrial in Romania, care sa curpinda peste 200 companii, pe o suprafata totala de 100 hectare", a precizat vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresi, Nicolae Vasile.

Potrivit acestuia, din cauza suprafetei mari pe care o presupune constructia, identificarea locatiei a ingreunat procedurile de demarare a investitiei. "In cele din urma am identificat un numar de trei locatii ce ar putea corespunde cerintelor unui astfel de proiect, in luna octombrie urmand ca o delegatie chineza sa se deplaseze in aceste zone pentru a purta discutii cu autoritatile locale si a decide asupra celei mai potrivite locatii", a afirmat Nicolae Vasile.

Cele patru zonele vizate pentru amplasarea sunt situate in judetul Dambovita, in vecinatatea autostrazii Bucuresti - Pitesti, in judetul Teleorman, Cluj sau Arges. "Delegatia chineza va decide unde va amplasa proiectul in functie de receptivitatea autoritatilor", a completat reprezentantul Camerei.