De asemenea, venitul total al Hidroelectrica in primele sase luni ale acestui an a fost de 1,24 miliarde lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand venitul total al companiei a fost de 932,7 milioane lei, potrivit lui Traian Oprea.

"Profitul net al societatii a crescut in semestrul I al anului 2008 fata de anul de raportare anterior de mai mult de patru ori. Aceasta evolutie este rezultatul masurilor economico – financiare aplicate, Hidroelectrica reusind sa obtina o crestere a intregii sale activitati, cat si o imbunatatire a performantelor, rezultatele financiare confirmand buna orientare strategica a managementului societatii atat in ceea ce priveste profitabilitatea, cat si asigurarea economico – financiara necesara unei dezvoltari durabile", a precizat directorul general al companiei.

Directorul general al Hidroelectrica a mai spus ca profitul brut in semestrul I din acest an a fost de 230 milioane lei, de aproximativ patru ori mai mare fata de perioada similara din 2007, cand venitul brut al companiei a fost de 60 milioane lei.

In anul 2007, venitul total al Hidroelectrica a fost de 2,13 milioane lei si profitul net al companiei a fost de 52,6 milioane lei.

Hidroelectrica este controlata de stat prin Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) si a acoperit, anul trecut, 25% din consumul de energie la nivel national. Pe piata de productie electricitate, principalii concurenti ai Hidroelectrica sunt Nuclearelectrica si complexurile energetice din Oltenia.