Desi Ford nu a anuntat inca specificatiile detaliate ale noului Focus RS si nu a pomenit nimic de preturi, amatorii de senzatii sportive in stil WRC, din Marea Britanie au plasat deja peste 1.000 de comenzi pentru noul model, care va debuta pe piata la inceputul anului viitor.

Se pare ca circa 40% dintre clienti au optat pentru culoare verde pe care o vedeti in pozele de presa. Acesta a fost dealtfel si culoarea de prezentare a masinii expuse la Salonul Auto de la Londra.


Motorul este, la baza acelasi de pe Focus ST. Cu 5 cilindri, de 2,5 litri si supraalimentat, dar ca urmare a modificarilor suferite la nivelul electronicii, admisiei, evacuarii si turbinei dezvolta 300 CP, fata de 225 CP cat livreaza pe ST.


Puntea fata se bazeaza tot pe o configuratie McPherson, dar inginerii au modificat unele repere in asa fel incat a rezultat RevoKnuckle - sistem despre care oficialii Ford spun ca va transmite eficient cuplul la sol si nu va afecta directia. Tot de acest aspect are grija si un diferential cu alunecare limitata.

Discurile de frana au un diametru mai mare si impreuna cu pneurile performante care incalta jante de 19 inch promit distante excelente de franare.


Deocamdata nu se stie decat ca masina va atinge 100 km/h in sub 6 secunde (ST-ul are 6,7 secunde), dar cifrele exacte urmeaza a fi comunicate de constructor.