Cei de la Volvo au ales Salonul Auto de la Paris pentru a prezenta ofensiva lor in segmentul modelelor ecologice, dar cu propulsie conventionala. Suedezii si-au denumit gama ecologica DRIVe, iar aceasta include deja 3 modele din clase diferite, toate echipate cu acelasi propulsor.


Unul dintre cele mai importante capitole este aerodinamica. Masinile au primit spoilere redesenate, panouri pe dedesubt pentru o mai buna curgere a aerului, grile de radiator acoperite si jante/capace de jante optimizate din punct de vedere aerodinamic.


Rezultatul? Masinile au ajuns sa aiba un consum mediu de doar 4,4 litri/100 km, pentru C30 si 4,5 litri/100 km pentru S40 si V50. Modelul C30 1,6D DRIVe consuma pe autostrada doar 3,7 l/100 km la viteza constanta pe autostrada.


Volvo spera sa vanda anul viitor peste 20.000 de exemplare DRIVe, in conditiile in care modelele vor fi distribuite pe cam toate pietele din Europa. Fata de modelele din care deriva, masinile din programul DRIVe vor costa cu 150 pana la 450 de euro mai mult.