Cand vine vorba de modele sportive, parerile despre Renault sunt impartite. Francezii mizeaza mult pe avantajele pretului mic de achizitie si pe dCi-uri economice, dar au si cateva masini deosebite din punct de vedere al performantelor. Una din ele este Megane RS, o masina care a debutat in 2004, dar care nu este foarte populara printre amatorii de hothatch-uri, desi afiseaza performante foarte bune (2 litri, turbo, 225 CP si 6,5 secunde pana la 100 km/h).


Si cum Megane este la final de cariera, actualul model urmand sa fie inlocuit anul viitor cu o noua generatie, Renault a pregatit o editie si mai speciala a lui Megane RS, ultima din ciclul de viata al acestei generatii. Este vorba de Ultima Edition, iar caracteristicile masinii o duc la nivel de Audi S3, Asta OPC sau BMW 135i.

Megane RS Ultima Edition dispune de acelasi propulsor turbo, pe benzina, cu capacitatea de 2 litri, dar cu puterea marita de la 225 CP la 255 CP. Si asta nu e tot. Masina cantareste doar 1.235 kg, iar suspensia a fost calibrata mai sportiv, rotile sunt de 18 inch, iar sistemul de evacuare este si el modificat.

Hot hatch-ul accelereaza pana la 100 km/h in doar 5,7 secunde (cu 0,8 secunde mai repede decat Megane RS) si va fi disponibil din toamna acestui an la un pret de aproximativ 31.000 euro.

Sursa: MotorAuthority