Al patrulea model din gama Logan va fi lansat in Brazilia spre finalul acestui an, inaintea lansarii europene programata pentru 2008, a declarat Luc Alexandre Menard, membru in comitetul executiv al Renault. Decizia apartine directorului executiv Carlos Ghosn, a spus Menard care a condus proiectul Logan inca de la inceput de cand fostul sef al executivului Renault, Louis Schweitzer, a prezentat masina in iunie 2004.


Programul "Contract 2009" al Renault prevede ca gama Logan sa aiba sase modele peste doi ani, iar in prezent modelul e asamblat in sase tari: Romania, Rusia, Columbia, Maroc, Iran si India. Anul trecut s-au vandut pe plan mondial 248.000 de unitati, iar capacitatea maxima de productie ar putea ajunge la 900.000 de masini anual. Gama Logan cuprinde in prezent trei modele: berlina, break-ul numit MCV si furgonul numit Logan VAN.

"Programul Logan va suferi o dubla dezvoltare: una a gamei si una in termeni geografici. in prezent, el e echilibrat si incepe sa castige bani. In 2009 vom fi in marja operationala de 6% stabilita prin programul Contract 2009", a spus Menard.

"Pentru a crea o masina cu pret redus, un constructor trebuie sa adopte o alta filosofie, nu cautam execelenta inginereasca, ci reducerea costurilor euro cu euro. Avem patru nai de know-how in domeniu, dar viitoarea generatie de Logan va trebui sa aduca iarasi ceva nou", a mai precizat Menard.

Sursa: wall-street.ro