C30 este cea mai mica masina din gama de modele Volvo. Dotat cu un corp solid, un sasiu sportiv si motorizari puternice, modelul ofera o experienta dinamica in condus. Interiorul, creat pentru a fi functional, inglobeaza un numar variat de dotari inteligente menite sa asigure confortul si flexibilitatea, atat pentru locurile din fata, cat si pentru cele din spate.

"Forma compacta a modelului C30 nu ne-a impiedicat sa cream un interior spatios. Pana si cel mai mic model Volvo ar trebuie sa ofere sentimentul unei masini premium. Calitatea C30 se aplica nu numai asupra infatisarii, ci si asupra modului in care se conduce. Intentia noastra este sa atragem oameni carora le place condusul", declara Hakan Abrahamsson, director de proiect C30.

Este construit dupa aceleasi principii ca si celelalte modele Volvo. Nivelul ridicat al controlului si raspunsul precis la comenzi reprezinta atuurile cheie ale masinii. Ca optiune de echipare se poate asambla un sasiu mai sportiv. Sistemul DSTC (Dynamic Stability and Traction Control) se gaseste in dotarea standard a fiecarui model. Sistemul de franare este electro-hidraulic (hidraulic pentru versiunea 1.6 litri). Gama de optiuni pentru Volvo C30 include doua variante de jante: 15 si 18 inch.

Volvo C30 poate fi echipat cu optiuni de motorizare in 4 sau 5 cilindri pentru variantele pe benzina sau motorina si capacitati de la 1.6 pana la 2.5 litri. "Datorita sasiului sportiv masina cantareste 1204-1404 kg, ceea ce inseamna ca este mult mai sportiva chiar si pentru un motor de 1.6 litri. Gama de motorizari va satisface orice client", continua Hakan Abrahamsson.

C30 da posesorului posibilitatea personalizarii accentuate a automobilului. Cei de la Volvo ofera un numar fara precedent de optiuni, de la motorizari la aspectul interior si exterior, trecand prin siguranta activa si pasiva a masinii sau prin nivelul de gadget-uri si sisteme de entertainment.





Masina se poate incuia si descuia atat din interior, cat si din exterior cu ajutorul unei telecomenzi de dimensiunile unui telefon mobil. In functie de motorizare si dotari, preturile cu toate taxele incluse variaza intre 17.428 si 37.179 €. Volvo va produce anual aproximativ 65.000 de masini C30 si estimeaza ca 75% dintre ele se vor vinde in Europa. Automobilul va concura pe piata cu modele de clasa medie ca BMW seria 1 si Audi A3.

Foto 3-7: carwalls.com