General Motors a anuntat ceea ce publicul interesat specula inca de la inceputul anului trecut: un nou concept Hummer, introdus in cadrul show-ului auto de la Detroit.

In iunie au inceput sa circule zvonuri despre intentiile companiei General Motors de a inlocui Chevrolet TrailBlazer cu un nou model Hummer. Numit H4, acesta se va alatura versiunilor H2 si H3 ale seriei. Productia lui H1 a fost intrerupta in vara anului trecut.


H4 este un "monstru" ceva mai mic, cu o lungime de sub 4.5 metri. Din nefericire pentru fanii Hummer, intre care si celebrul Arnold Schwarzenegger, modelul va fi disponibil in productia de serie abia spre anul 2010. Pana atunci, conform unor fotografii spion, producatorul auto va lansa un nou pick-up truck construit pe platforma lui H3, pentru 2009.


Momentan, brand-ul Hummer se pozitioneaza foarte bine pe piata auto, astfel ca un portofoliu extins este exact ce i-ar trebui. Modelul H3 SUV, construit pe platforma Chevrolet Colorado si GMC Canyon, este liderul actual al vanzarilor, iar succesul sau in ciuda fluctuatiilor de pret al combustibililor, a determinat compania sa completeze seria cu noi concepte. Ofensiva Hummer continua asadar in directia Daimler Chrysler, cu competitorul H4 pentru Jeep Wrangler, care se va baza pe o platforma GMT-355 si va avea top si usi detasabile. Transmisia va fi Aisin cu 5 viteze, automata sau manuala, iar capacitatea va depinde de alegerea intre doua tipuri de motor: GM Vortec 3500 3.5L I-5 (242 HP) si GM Vortec 4200 4.2L I-6 (291 HP).

Foto: carwalls.com

Un articol de Alina Boicu