Castigator al numeroase titluri, modelul dezvoltat si construit in Europa a parcurs o traiectorie permanent ascendenta inca de la momentul lansarii sale din luna iulie 2007 si continua sa se comercializeze in volume record.

Vanzarile i30 au crescut anual pe continentul european, culminand cu un record total de 95.375 unitati in anul 2009. Trendul s-a pastrat si in primul semestru al anului in curs, cu cresteri de 41% pentru versiunea i30 hatchback comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior si cu o performanta lunara de 15.273 unitati, inregistrata in luna martie 2010.



“In numele intregii echipe Hyundai doresc sa urez "La multi ani" modelului i30 – o masina care reprezinta temelia cresterii remarcabile a vanzarilor la nivel european si continua sa atraga tot mai multi clienti catre marca Hyundai,” a declarat Allan Rushforth, vicepresedinte al Hyundai Motor Europe. “Prin prezenta pe piata a noului model i30 ne asteptam ca populatitatea modelului sa creasca in continuare,” a adaugat acesta.

Sursa: Hyundai