Caii putere, viteza maxima atinsa sau design-ul cat mai spectaculos par sa nu mai fie indeajuns pentru a satisface dorintele celor care isi doresc o masina cu care sa se diferentieze. Si atunci apar in prim-plan gadget-urile de sub capota sau de pe bord.

Ce anume poate fi definit ca un gadget incorporat intr-o masina? Modele de serie ale tot mai multor producatori auto includ sisteme de ghidare prin satelit, scaune cu incalzire sau sisteme audio performante. Astfel, producatorii carora le place imaginea de realizatori a celor mai exclusiviste automobile sunt nevoiti sa gaseasca solutii pentru a se diferentia de marea masa de masini care circula pe soselele din lume.




Cel mai performant dar si cel mai scump model existent pe piata automobilelor de lux este de departe Bugatti Veyron 16.4 Coupe, cu ai sai 1.001 cai putere care ajuta la atingerea unei viteze de 100 km/ora in doar 2.5 secunde. Motorul cu 16 cilindri si o cutie de viteze cu sapte trepte reprezinta alte caracteristici cu care se mandreste producatorul francez. Pretul de pornire: 1.2 milioane de dolari (aproximativ 917.000 euro). Insa pentru indragostitii de lux si performanta pe patru roti reprezinta doar un alt detaliu.

Foto: carwalls.com

Autor: Catalin Stefancu
Sursa: wall-street.ro