Sigur, pe piata second hand exista masini bune, care pot tine multi ani si pe care le cumperi dupa ce au suferit deja o devalorizare serioasa fata de pretul de nou. Cum ajungi la ele este insa o problema, pentru ca, in general, vanzatorul roman prefera sa faca tot posibilul sa ascunda o defectiune majora a masinii, in loc sa o repare inainte sa scoata masina la vanzare.


Iata cateva aspecte la care trebuie sa fii atent cand cumperi o masina second hand, pentru a minimiza sansele sa te trezesti cu reparatii costisitoare, dupa ce ai platit-o. Adica sa eviti “tepele”.

Inspectia vizuala la exterior
Este foarte importanta pentru a-ti da seama daca masina a fost sau nu lovita.

- trebuie sa cauti diferente de culoare si de luciu. Acestea arata ca partile respective au fost revopsite, iar asta inseamna lovitura. La multe dintre modelele actuale, spoilerele sunt din plastic. Sunt sanse sa fie inlocuite pentru ca in decursa de cativa ani nu prea au cum sa scape neatinse. In cazul acestora, nu este o problema ca au fost revopsite, dar cu atat mai mult trebuie sa cauti semne de lovituri prin imprejurimi, ca sa te asiguri ca doar spoilerul a avut probleme.

- observa suprafetele in lumina buna pentru a vedea daca sunt perfect plane. Bineinteles ca masina trebuie sa fie curata.

- atentie la imbinari, aveti grija sa inspectati lufturile care trebuie sa fie mici si constante. Tot la imbinari cautati urme de... citeste continuarea pe Motorstory.ro.