Testele de anduranta facute de jurnalisti presupun, de obicei, un parcurs normal, in timp, pe distante de cateva zeci de mii de kilometri. Scopul este de a afla cum se comporta masina respectiva la o utilizare normala, asa cum ar fi ea folosita de clienti. Bineinteles, se urmaresc si costurile de exploatare, dar si posibile defectiuni ce pot aparea in timp.


Lituanianul a reusit sa strabata traseul in doar 11 zile si 16 ore, in conditiile in care nu a avut un "coechipier" in habitaclu si a condus pe drumuri foarte accidentate in Rusia.

Plecarea a fost in Portugalia si cum s-a folosit de autostrazi a reusit sa parcurga in primele doua zile aproape 4.000 km. Dealtfel, media intregului traseu este de aproximativ 1.300 km pe zi, in conditiile in care jumatate din aceasta distanta a fost strabatuta in conditiile grele din Rusia.

Masina folosita a fost o Dacia Sandero cu motor de 1,6 litri si 90 CP, fara vreo preparare speciala pentru acest traseu. Doar pneurile au fost schimbate in Rusia, cu unele performante pentru zapada. Chiar si asa, unul dintre ele s-a facut praf pe drumurile rusesti. Jurnalistul lituanian spune ca n-a avut nici o alta problema cu masina.


Aici gasiti detaliata intreaga aventura a lui Vitoldas Milius.