Salonul Auto de la Geneva a marcat reluarea in forta a competitiei dintre noul VW Polo (prezentat in premiera la Geneva) si noul Ford Fiesta, lansat anul trecut. Ambele modele sunt complet noi, cu stiluri diferite si mult mai atragatoare decat in cazul generatiilor pe care le inlocuiesc si nu lipsesc noutatile care tin de propulsoare si de platforma tehnica in general.
Interioarele sunt parca si mai diferite, decat stilul exterior. Fiesta mizeaza pe o aranjare mai fantezista a comenzilor si o plansa de bord cu mai multe protuberante, in vreme ce Polo adopta aceeasi seriozitate a designului pe care o cunoaste toata lumea. Plansa de bord a lui Polo pare chiar mai simpla decat a modelului Fiesta. Nu inseamna deloc ca ii lipseste ceva, ci este doar rezultatul faptului ca cei de la VW nu s-au complicat cu forme originale, pastrand imaginea tipic germana a interiorului.

Cam la acest nivel se termina comparatia, pentru ca Fiesta este deja lansat in Romania, dar pentru noul Polo avem de asteptat pana la inceputul lunii iulie. Ar mai fi de spus ca noul Fiesta porneste de la un pret de 9.190 euro, fara TVA. Lista completa de preturi o gasiti aici.

Autor: Dan Damian