Oliver Heilmer, in varsta de numai 36 de ani, s-a alaturat echipei de design BMW Group in urma cu zece ani si a mai semnat interiorul pentru modelele BMW X5, BMW X6 si BMW Seria 5 Gran Turismo. insa provocarea cea mai mare a fost in realizarea noului BMW Seria 5 Sedan, un model incarcat cu multa traditie si cu o imagine foarte bine definita pentru posesorii marcii.

BMW Seria 5 – Design
Aspectul estetic al automobilului este determinat de proportiile perfect echilibrate. Caracteristicile de design specifice marcii pot fi descoperite in fata - prin grila BMW dubla, inclinata usor inainte si pe capota compartimentului motor care este sculptata pentru a inspira mai multa forta, dar si in spatele musculos al automobilului.
La interior, functiile moderne si ambianta superioara se imbina intr-o armonie perfecta intr-un stil inconfundabil al marcii. O orientare clara spre conducator a panoului de bord, element definitoriu BMW, garanteaza o experienta a condusului cu adevarat unica.

BMW Seria 5 – Tehnologie

Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt prezente in dotarea standard in combinatii potrivite pentru fiecare model, nelipsind Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei franelor), indicator al momentului optim de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor si operarea inteligenta a unitatilor auxiliare electrice, ce include un compresor decuplabil pentru aerul conditionat. Constructia inteligenta, ultra-usoara, este asigurata de caracteristici precum portierele, capota compartimentului motor, panourile laterale fata si componentele suspensiei realizate din aluminiu.
Sistemele de asistare a conducatorului includ Parking Assistant (asistare la parcare), Surround View (vedere panoramica), avertizare de coliziune cu actionare a franelor in combinatie cu Active Cruise Control (tempomat activ) si Stop & Go, dar si noul Speed Limit Device (dispozitiv de limitare a vitezei). Alte caracteristici disponibile sunt Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la parasirea sensului), Speed Limit Info (informatii despre limita de viteza legala pentru tronsonul curent de drum), Head-Up Display, BMW Night Vision cu detectare a persoanelor si camera de supraveghere.

O noua motorizare si BMW Basic Service Inclusive pentru Romania

Un element important care distinge oferta pentru Romania a gamei BMW este includerea in pretul de baza a pachetului BMW Basic Service Inclusive. Acesta acopera operatiile de baza pentru revizii pentru primii 5 ani sau 100 000 km si este transmisibil in cazul in care automobilul isi schimba proprietarul. Pachetul poate fi extins cu BMW Service Inclusive sau BMW Service+Repair Inclusive si/sau pentru 6 ani sau 120000 km.
BMW Basic Service Inclusive asigura gratuit urmatoarele servicii: schimbarea uleiului de motor, inclusiv a filtrului, service/inlocuirea filtrului de aer, a microfiltrului, a bujiilor si lichidului de frana, verificarea si revizia standard a autovehiculului in conformitate cu manualul de Service BMW din mapa de bord.

Sursa: BMW