Castigator al Globului de Aur si nominalizat de doua ori la Premiile Academiei de Film, Edward Norton este cel mai nou membru al programului de pionierat BMW Seria 7 Hydrogen. Acest program ofera liderilor din industrie si personalitatilor importante din show-biz, politica si afaceri un BMW seria 7 Hydrogen pentru utilizare zilnica.

"Aceasta masina ma impresioneaza, deoarece imi arata lucrurile de care suntem capabili si ma motiveaza sa militez in continuare pentru sustinerea surselor de energie regenerabile ca parte tot mai importanta din viata noastra", a declarat Norton.

Desi Norton este recunoscut pretutindeni datorita carierei de actor - care include roluri memorabile in filme precum "Primal Fear" (1996), rol pentru care a castigat Globul de Aur si a fost nominalizat la Oscar; "Statul impotriva lui Larry Flynt" (1996); "American History X" (1998), pentru care a fost a doua oara nominalizat la Oscar, si mult controversatul Fight Club (1999), printre multe altele - Norton a devenit si unul dintre principalii sustinatori ai energiei solare.

In 2003, Norton a facut echipa impreuna cu BP, unul dintre cei mai mari producatori de petrol, dar si cel mai mare dezvoltator de panouri solare, pentru a realiza programul Vecinii Soarelui, cu obiectivul de a folosi panourile PV (fotovoltaice) pentru camine cu venituri scazute din Los Angeles. Norton a adus notorietate acestei cauze pe care o sustine impreuna cu alte celebritati, printre care Brad Pitt, care a ales si el un BMW Seria 7 Hydrogen ca automobil nepoluant. Programul s-a dovedit de succes chiar din primul an, nenumarate instalatii solare ajungand in casele familiilor defavorizate.

Cu toate ca BMW seria 7 Hydrogen nu este de vanzare, este considerat un pas foarte important pentru a sustine acest tip de combustibil pentru transportul individual. Deoarece functioneaza pe baza de hidrogen, BMW seria 7 Hydrogen emite doar vapori de apa, ceea ce reprezinta un pas major in reducerea emisiilor de CO2. Nu este un concept, ci un model integrat cu succes in programul de productie BMW.

BMW considera ca pe termen lung hidrogenul se va dovedi o alternativa la combustibilul pe baza de petrol si spera ca BMW seria 7 Hydrogen sa joace rolul de pionier in ceea ce priveste tehnologiile de propulsie pe baza de hidrogen. Reunind puterea si influenta unor personalitati precum Norton, care sunt cele care definesc trendurile, BMW spera sa sustina dezvoltarea de automobile care functioneaza pe baza de hidrogen si sa stimuleze cererea pentru astfel de masini pentru a crea o infrastructura viabila pe termen lung.

Reprezentanti din show-biz, politicieni, lideri politici si multi altii au ales deja BMW Seria 7 Hydrogen ca fiind cel mai eficient automobil care foloseste aceasta tehnologie. Printre cei care au ales BMW Seria 7 se numara: Will Ferrell, Jay Leno, cantaretul de opera Placido Domingo si multi altii. Alte vedete care au ales sa conduca un BMW Seria 7 Hydrogen sunt Brad Pitt si Angelina Jolie, la premiera filmului "Ocean's 13"; presedintele Fox Entertainment, Peter Liguori, la petrecerea All-Star FOX in Santa Monica; Richard Gere si Sharon Stone, la Gala de Pace din Berlin; producatorul filmului "Un adevar incomod", Davis Guggenheim (castigator al premiului Oscar pentru cel mai bun documentar) si castigatorul premiului Oscar pentru cel mai bun film strain, regizorul Florian Henckel von Donnersmarck, la premiile Academiei din 2007.

Automobilul a avut un impact puternic si in Europa printre celebritati precum Michael Glos, ministrul pentru Economie si tehnologie al Germaniei; Gunter Verheugen, vicepresedinte al Comisiei Europene, binecunoscuta soprana Anna Netrebko si multi altii.