Potrivit ProMotor, noul model se va alatura gamei V8 compuse din F430 Coupe si Spider, reprezentand sportivul pur sange al familiei. 430 Scuderia este o berlinetta cu doua locuri, indreptatata exclusiv spre clientii Ferrari cei mai dornici de sportivitate, fiiind o demonstratie a tehnologiei din Formula 1 integrata intr-o masina de strada.

Greutatea a fost scazuta cu 100 de kg fata de modelul de baza, ajungandu-se acum la o masa totala de 1250 kg, ce se traduce intr-un raport de 2,45 kg pe cal putere. Propulsorul, un V8 aspirat de 4308 cc si 510 Cp la 8500 rpm, profita de acest avatanj pentru a-i imprima noului model un caracter super sportiv, asistat de un sofisticat program de gestiune electronica. Printre elementele specifice noului model amintim de dungile longitudinale, jantele de o culoare gri si numeroase elemente realizate din fibra de carbon.

Auto Ghid noteaza ca performanta superba, atat pe sosea, cat si pe pista de curse, este asigurata de catre o serie de solutii de ultimul racnet. Avem ultimul software F1 – Superfast – care reduce schimbarea timpii de schimbare a vitezelor la doar 60 de milisecunde, alaturi de un sistem de control al tractiune care, pentru prima data, combina diferentialul electronic „E-Diff” si „F1-Trac”, sistemul de control al stabilitatii si tractiunii intr-un singur modul.

F430 Scuderia a fost prezentata oficial in septemembrie 2007 la Salonul Auto de la Frankfurt de catre Michael Schumache, care a contribuit semnificativ la realizarea noului bolid italian.