CSM s-a autosesizat in acest caz, dupa ce Ana Birchall a sustinut ca o persoana necunoscuta a initiat, substituindu-i-se, procedura de divort. Consiliul a precizat ca magistratul care a inregistrat documentele Anei Birchall i-a verificat toate actele de identificare, conform procedurii stabilite de lege. Mai mult, judecatorul chiar ar fi discutat cu Ana Birchall despre situatia locativa a familiei sale si despre viitorul domiciliu al copilului, in urma finalizarii divortului.

„In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca prevederile legale mentionate au fost respectate de catre judecatorul de serviciu la primirea cererii de desfacere a casatoriei. Astfel, persoana care a depus cererea de divort a fost legitimata de catre judecatorul de serviciu, fiind consemnate, pe rezolutia de primire a cererii, numele si prenumele, in speta Ana Birchall, si datele de identificare ale acesteia, respectiv seria si numarul actului de identitate, codul numeric personal, persoana semnand pentru luarea la cunostinta a primului termen de judecata“, se arata in nota Inspectiei CSM, citata de MEDIAFAX.

Birchall catalogheaza decizia CSM ca „incredibila, surprinzatoare si de condamnat“. „Mi s-ar fi parut normal ca CSM sa ma anunte si pe mine ca face o ancheta, nu sa aflu din presa, si mai ales sa ma cheme si pe mine sa ma confrunt cu judecatorul respectiv“, a declarat pentru Cotidianul sefa Departamentului pentru Educatie din PSD.

Aceasta sustine in continuare ca divortul-fantoma este o incercare de discreditare, care insa o costa scump: „Pot sa platesc orice costuri de imagine, nu ma intereseaza, dar copilul meu a aflat de treaba asta si mi se rupe inima“.