Desi numarul sectiilor s-a injumatatit MIRA a mobilizat peste 35.000 de politisti si jandarmi care vor asigura paza pe durata alegerilor.

Pentru evitarea incidentelor care au avut loc la primul tur al alegerilor locale, ministrul de interne, Cristian David a dispus luarea unor masuri suplimentare de siguranta.

Din totalul sectiilor de votare au fost identificate peste 450 de sectii cu risc ridicat de tulburare a desfasurarii alegerilor.

Printre acestea se numara sectiile unde sunt inregistrati peste 1.000 de votanti si sectiile din Stefanesti si Sintesti unde au fost incidente in primul tur.

In legatura cu incidentele din comuna ilfoveana Stefanesti, ministrul Cristian David, a declarat ca fortele de ordine au intervenit cu "intarziere si in mod necoordonat".

Secretarul de stat in ministerul internelor, Victor Paul Dobre, spune ca alegerile locale de anul acesta au dezavantajul rivalitatii politice care a generat multe incidente.

"Turul doi are si o caracteristica cu exceptia celor doua circumscriptii din Ilfov unde se reia votul."

"Din puncte de vedere al procesului electoral este mult simplificat avem un singur buletin de vot, e o optiune peste tot intre doua persoane."

"In acelasi timp este acest dezavantaj ca tensiunea si rivalitatea politica au atins in unele locuri cote inacceptabile intr-o batalie democratica", spune Victor Paul Dobre.

In turul al doilea sectiile de votare vor fi bine pazite, pentru a se evita posibile incidente.

Politistii vor avea grija ca oamenii sa nu se imbulzeasca la intrarea in sectiile de votare.

In fiecare judet vor exista forte de ordine de rezerva, pregatite sa intervina in cazul tulburarii ordinii publice.
De asemenea, in sectiile de votare unde au fost probleme, pe langa suplimentarea cabinelor de vot si a stampilelor s-a facut o reinsturirea a presedintilor sectiilor de vot.

La primul tur al algerilor locale s-au inregistrat 2.000 de incidente si s-au intocmit 700 de dosare penale, potrivit ministerului de interne.